بوشهر/ 84 میلیارد تومان برای پروژه‌های آبخیزداری استان اختصاص یافت

تاریخ انتشار : 1401/09/28 - ساعت انتشار: ١٤:٠٤ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: امسال ۸۴ میلیارد تومان برای اجرای ۹ پروژه در حوزه های آبخیزداری این استان اختصاص یافته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا- عبدالحسین گرشاسبی افزود: یکی از سیاست‌های مهم و شاخص منابع طبیعی استان احداث و ترمیم پروژه‌های آبخیزداری در حوضه های آبخیز بوده که در این زمینه گام‌های خوبی برداشته شده است.

وی با بیان اینکه وسعت حوضه آبخیز استان بوشهر، ۲میلیون و ۵۵۱هزار هکتار است، گفت: از این مجموع هم اینک یک میلیون و ۸۰هزار هکتار آن تحت مطالعه قرار گرفته است.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر بیان کرد: بر مبنای مطالعات صورت گرفته، ۴۵درصد از آن در حوضه‌های مختلف در شهرستان های استان به اجرا در آمده است.

وی خاطرنشان کرد: براساس برنامه‌ریزی به عمل آمده برای سال جاری تعداد ۹پروژه آبخیزداری در کل استان بوشهر پیش بینی شده است و امیدواریم با تخصیص اعتبارات ملی و استانی و سایر ردیف‌های اعتباری، پروژه‌های بیشتری اجرایی شود.

وی اظهارکرد: از مجموع ۹پروژه آبخیزداری استان بوشهر در سال جاری ، ۲پروژه برای شهرستان گناوه در دستور کار قرار گرفت که یکی از آنها در حوضه دره گپ بوده که به اتمام رسیده است.

گرشاسبی ادامه داد: احداث و تکمیل ۲پروژه سد سنگی ملاتی در حوضه رجدون گناوه نیز امسال در برنامه قرار گرفت که که یکی از آنها نیاز به ترمیم داشت و به اتمام رسید و سد دیگری نیز که به صورت نیمه تمام رها شده بود با گرفتن پیمانکار و مشاور در همین هفته فعال خواهد شد و تلاش می کنیم تا پایان امسال به اتمام برسد.

 گرشاسبیبیان کرد: در زمینه پروژه‌های حوضه‌های آبخیزداری، ۸۶۲نوع سازه سنگی و ملاتی با اعتبار ۲۵۲میلیاردتومان در سال های قبل به اجرا در آمده است. ۸۴میلیارد تومان برای پروژه‌های آبخیزداری استان اختصاص یافت ۵۰درصد بارش‌های سالانه استان تبدیل به روان آب می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر اظهارداشت: سالانه ۵۰درصد از مجموع ۶میلیارد متر مکعب بارش سالانه در این استان تبدیل به روان آب می شود که با احداث پروژه های آبخیزداری در شاخه های بالادست حدود یک میلیارد و ۲۵۰میلیون مترمکعب آن قابل استحصال است.

این مقام مسئول اظهار کرد: با احداث سدهای آبخیزداری، اگر چهار برابر آبگیری در طول سال اتفاق بیفتد، می توان حدود ۳۵میلیون مترمکعب در حوزه آبخیزداری، استحصال آب کرد. ۱۹میلیون مترمکعب آب ناشی از بارندگی در سدهای آبخیزداری بوشهر ذخیره شد.

گرشاسبی ادامه داد: در بارندگی‌های اخیر باتوجه به گزارش‌های میدانی و بررسی‌های به عمل آمده به میزان ۱۹میلیون مترمکعب آب پشت سدهای آبخیزداری در استان که بیشتر در شهرستان های شمالی، بخش مرکزی از جمله بوشهر، دشتستان، دشتی و تنگستان ذخیره شده است.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه سدهای احداث شده دارای یک دریچه خروجی هستند، در صورت مسدودشدن میزان آبی که از آن خارج خواهد شد باعث می شود پشت آن گل و لای انباشته شود و عمر مفید آنها کاهش پیدا کند، برای محافظت و مراقبت از آنها از کشاورزان و دامداران استان بوشهر انتظار همکاری داریم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here