سمنان / ۱۰۰ هکتار عرصه‌های منابع طبیعیِ آسیب‌دیده از معدنکاری احیا می‌شود

تاریخ انتشار : 1400/11/20 - ساعت انتشار: ٠٨:٣٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون حفاظت وامور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: احیاء و بازسازی ۱۰۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان که در اثر بهره‌برداری معادن تخریب شد، دهه فجر امسال پایان می‌یابد.

معاون حفاظت وامور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: احیاء و بازسازی ۱۰۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان که در اثر بهره‌برداری معادن تخریب شد، دهه فجر امسال پایان می‌یابد.
به گزارش ایرنا، حمیدرضا عبدوس روز گذشته با اشاره به اهمیت حفظ و توسعه منابع طبیعی به رسانه ها گفت: طرح احیا و بازسازی ۱۰۰هکتار از عرصه‌های منابع طبیعیِ این استان که در اثر فعالیت بهره برداری معادن تخریب شد و ماده معدنی آنان به اتمام رسیده است دهه فجر به پایان می رسد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار داشت: اجرای طرح احیا و بازسازی عرصه‌های منابع طبیعی این استان که در اثر فعالیت و بهره برداری معادن، تخریب شدند برابر دستورالعمل اجرایی ماده ۲۵ قانون معادن و ماده ۱۷ اصلاحی و دستورالعمل‌های فنی و اجرایی پیگیری می شود.
وی افزود: برابر مصوبه کمیته تعامل بین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، محدود های معدنی در سطح استان سمنان به وسعت ۱۰۰ هکتار امسال برای احیا و بازسازی معرفی و انتخاب شده است که در دهه فجر این طرح به پایان می رسد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان  سمنان خاطرنشان کرد:  با هماهنگی و تعامل انجام شده با سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان در سالجاری جهت اعلام عرصه های معدنی مستعد احیاء و بازسازی، ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال اعتبار پیش بینی و بخشی از آن تاکنون هزینه شده است.

اجرای ۲ طرح احیای عرصه های آسیب‌دیده از معدنکاری در سال آینده
وی ادامه داد: دو طرح مطالعاتی احیاء و بازسازی عرصه های متاثر از فعالیت معدنی در حال تهیه است که پیش بینی می شود در سال آینده عملیات اجرایی آن با همکاری معدنکاران آغاز شود.
عبدوس ادامه داد: بازسازی و احیای عرصه‌های منابع طبیعی آسیب دیده ناشی از فعالیت‌های معدنی یکی از اصولی‌ترین راهکارهای مهم در کنترل آثار زیان‌بار بعد از فعالیت معادن، دستیابی به ایجاد محیطی مناسب و مطلوب برای تجدید حیات طبیعی و استفاده از سایر قابلیت‌های معادن است.
وی تصریح کرد: پس از تصویب قانون معادن و درج موضوع بازسازی و احیا در ماده ۲۵ این قانون و ماده ۱۷ اصلاحیه مربوطه، بازسازی و احیای معادن بر عهده سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گذاشته شد.
عبدوس اضافه کرد: با توجه به اینکه سمنان یک استان معدنی است و تعداد زیاد معادن فعال در استان وجود دارد ، درصورت تخصیص اعتبار کافی و پس از بررسی محدوده‌های تخریب شده، با اجرای عملیات اصلاح و احیا تا حد قابل توجهی از شدت تخریب فعالیت های معدنی کاهش می یابد.
وی ادامه داد: با توجه به حجم بالای عملیات معدنی در استان سمنان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری نیازمند اعتبارات بیشتری در این خصوص است که در این راستا پیگیریها و اقدامات لازم  نیز برای تحقق این هدف انجام می شود. 
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار داشت: علاوه بر اجرای این طرح  چنانچه برنامه مناسبی برای معادن فعال به منظور جلوگیری از تخریب اراضی و تشدید فرسایش ارائه شود، شرایط پایداری را در معادن به همراه خواهد داشت که این امر نیازمند تعامل بیشتر بین سازمان‌های مرتبط و بهره برداران معادن است.
عبدوس تاکید کرد: فعالیت‌های معدنی آثار مخرب زیادی بر عرصه‌های منابع طبیعی دارد و جبران خسارت‌های وارد شده ناشی از عملیات اکتشاف و بهره برداری دشوار و بعضی مواقع غیرممکن است.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: این معادن پس از بهره برداری و پایان ذخیره معدنی یا نداشتن کیفیت مناسب رها شده و علاوه بر آثار مخرب، چشم اندازی نا همگون بر زیست بوم‌ها و عرصه های منابع طبیعی به نمایش می گذارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here