مازندران –ساری/آمادگی کامل برای اجرای طرح فنی حفاظتی در جنگلهای هیرکانی
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری با اشاره به اعلام آمادگی کامل برای اجرای طرح فنی حفاظتی در جنگلهای شمال، گفت: اجرای این مهم مستلزم اعتبار است که درصورت تحقق شاهد تحولی در جنگلها خواهیم بود.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری با اشاره به اعلام آمادگی کامل برای اجرای طرح فنی حفاظتی در جنگلهای شمال، گفت: اجرای این مهم مستلزم اعتبار است که درصورت تحقق شاهد تحولی در جنگلها خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- استان مازندران دارای بیش از یک میلیون و 700 هزار هکتار اراضی جنگلی و مرتع است که در راستای حفاظت بهتر از جنگلها، طرح تنفس جنگلهای شمال در برنامه ششم توسعه در سال 95 تهیه و در سال 96 وارد مجلس شد تا برای یک دوره چهار ساله از سال 1396 تا سال 1400 اجرا شود.
این طرح موافقان و مخالفان خود را داشت درست است کمک زیادی به حفاظت از جنگلها کرد اما در عمل باز هم مشکلاتی داشت از جمله اینکه مشکلات بسیاری را برای صنایع وارد کرد که باید تعیین تکلیف میشد به همین دلیل راهکار حل آن اجرای طرح تنفس جنگل نیازمند اجرای طرحهای دیگری به موازات آن است.
هر چند این طرح توانست به حفاظت از جنگل کمک کند ولی مشکلاتی هم داشت که برای حل مسائل راهکار مهم اقدام عملی در سطح ملی بوده است.
موضوع قاچاق چوب، برداشت غیرمجاز و جنگلخواری کماکان موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه دوستداران طبیعت امیدوار هستند در طرح جایگزین همه این موارد دیده شود.
*تهیه طرح جایگزین در 197 کتابچه
فتحالله غفاری معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری در اینباره با اشاره به اصلاح طرح تنفس جنگلهای شمال، اظهار کرد: طرح تنفس یک ایده، نظر یا دیدگاه بوده که برداشت از جنگل را متوقع کرد که در قالب بند ف ماده 38 برنامه ششم اجرایی شد.
وی با بیان اینکه در طرح تنفس جنگل، برداشت چوب از جنگل، کلا ممنوع شد، تصریح کرد: در این زمینه در تبصره اشاره میکند بعد از سال سوم چنانچه درختی شکسته و افتاده باشد باید در استان طرحی باشد به تایید سازمان جنگلها برسد که در همین راستا دستور طرح تصویب طرحهای جایگزین را در دستور کار قرار گرفت.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری با اشاره به اینکه تمام مسایلی که مربوط به احیا و مدیریت جنگل بود پیشبینی شد، افزود: بعد از پنج ساله ششم سازمان مکلف شد طرح جایگزین پیشنهاد دهند که در این زمینه نیازسنجیها دیده و مشاور آماده شد.
غفاری به تهیه کتابچه طرح در قالب 197 سری، اظهار کرد: کتابچه طرح تهیه شود که حتی عملیات نهالکاری، حصارکشی و سایر پیشبینی شد.
وی با اعلام هزینهبر بودن طرح فنی حفاظتی جنگلهای شمال، بیان کرد: در طرحهای قبلی آگهی میکردیم که از سوی مجریان طرح اجرا شود ولی الان در طرح جدید این اتفاق نمیافتد و اگر درخت خشکیده و یا شکسته در سطح جنگلها باشد برعهده سازمان است.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری یادآور شد: موضوع دیگر اینکه باتوجه به اینکه نهالکاری، حصارکشی و سایر اقدامات مشمول هزینه است این مهم درحال پیگیری است و برای سازمان نیز ارسال شده تا اعتبار ابلاغ شود.
غفاری با اشاره به اعلام آمادگی کامل برای اجرای طرح فنی حفاظتی یا طرح جایگزین در جنگلهای شمال، گفت: اجرای این مهم مستلزم اعتبار است که در صورت تحقق شاهد تحولی در جنگلها خواهیم بود.
به گزارش فارس، در همین حریقهای سریالی که هفتههای اخیر شاهد آن بودیم درختان خشکیده و افتاده در سطح جنگلها موجب گسترش حریق شده که در این زمینه باید تدبیر شود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |