بازدید رییس گروه نظارت و ارزیابی دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از كانون بحراني فرسايش بادي گودگوار بافق
در بازديد از كانون بحراني فرسايش بادي گودگوار بافق، رییس گروه نظارت و ارزیابی و عضو کمیته فنی دفتر امور بیابان و کارشناس آمار و اطلاعات دفتر برنامه ریزی و بودجه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بهمراه رییس و کارشناس بیابان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بافق و رییس و کارشناسان اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد حضور داشتند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بافق ضمن شرحی از فعالیت های صورت گرفته، عنوان کرد: شهرستان بافق با وسعت 844 هزار و 600 هکتار دارای بیش از 250هزار هکتار اراضی بیابانی است.
محبوبه معتمدنیا افزود: برای عملیات بیابان زدایی در کانون بحرانی منطقه گودگوار 3 هزار و 700 هکتار بادشکن زنده پیش بینی شده است که از سال 87 تاکنون 2 هزار و 578 هکتار آن با کاشت گونه هاي گز شاهي، تاغ، اسكمبيل، اشنان و قره داغ بیابان زدایی شده است.
معتمدنیا، شبكه برق رساني، تجهیز چاه عمیق با دبي 40 ليتر در ثانيه، استخر بظرفیت 600 مترمکعب،برجك دیده بانی مجهز به دوربين هاي نظارتي، تنوع گونه ای با ایجاد فاصله کشت ها 25 تا 50 متر بصورت کانالی، ايستگاه پمپاژ آب و آبياري كم فشار و نوين در سطح 600 هكتار كه تاكنون 240 هكتار آن اجرا شده را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان بافق گفت: با توجه به اينكه تا عمق 30 تا 40 متري منطقه كشت لايه لايه بوده و ارتباط ريشه ها با آب قطع مي شود و اجازه رشد ريشه ها وجود ندارد نيازمند آبياري هر ساله كشت هاي سنواتي مي باشيم كه هزينه زيادي را با توجه به مسافت طولاني كشت ها تا استخر ذخيره آب و حمل آب توسط تانكر در بر خواهد داشت.
محبوبه معتمدنيا افزايش اعتبارات و هزينه اي در بحث آبياري نوين با توجه به موقعیت خاص و حساس منطقه گودگوار به دلیل قرار گرفتن در مجاورت زمین های کشاورزی، اراضی مسکونی، تأسیسات و زیرساخت های اجتماعی و نزدیکی به مرکز شهر را بسیار حائز اهمیت دانست.
در ادامه طاهری، رییس گروه نظارت و ارزیابی و عضو کمیته فنی دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تنوع گونه اي و رويش مجدد گونه هاي بين كانال هاي كشت، عملكرد بوته های تاغ در جلوگيري از پيشروي شنهاي روان با توجه به تثبيت شن هاي روان در پاي بوته ها و كنترل پروژه در منطقه گودگوار شهرستان بافق را يكي از برنامه هاي موفقيت آميز در مهار كانون بحراني فرسايش بادي در كشور ذكر كرد.
ارسال به دوست