بهره‌گیری از هوش مصنوعی در تولید نهال در سمنان/ افتتاح 25 طرح منابع طبیعی در استان

تاریخ انتشار : 1402/06/04 - ساعت انتشار: ١٢:٢٦ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از بهره‌گیری از هوش مصنوعی در فرآیند تولید نهال در نهالستان های این استان با هدف ارتقاء کیفی و تغذیه‌ای نهال های تولیدی و بهره‌گیری از داده‌های به‌دست آمده در دیگر طرح‌ها خبر داد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- جعفر مرادی حقیقی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این طرح با همکاری دانشگاه سمنان و با استفاده از بروزترین و پیشرفته‌ترین امکانات، اجرایی و تلاش شده در اجرای آن از متخصص‌ترین کارشناسان  بومی استان بهره بگیریم.
وی استفاده بهینه از منابع آبی در توسعه فضاهای سبز و تولید نهال را یکی از اهداف اجرایی این طرح نو در استان نام برد و افزود: در این طرح نیازهای آبی گونه‌ها با استفاده از هوش مصنوعی بررسی و در ادامه مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد. همچنین در این طرح به بررسی زمان های مناسب آبیاری و اثرات آن در نهال‌ها نیز پرداخته خواهد شد.
وی با اشاره به تبخیر بالای آب در استان به ویپژه در فصول گرم سال، استفاده از روش‌های نوین در آبیاری را یک ضرورت خواند و افزود: در گام اول اجرای این طرح در نهالستان شهید عموزاده سمنان آغاز شده است.

تولید نهال بیش از سهمیه تعهد شده در سال اول
مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان با اشاره به اجرای طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور از سهمیه ۱۰ میلیون اصله‌ای استان سمنان خبر داد و گفت: قرار بود که استان سمنان با تولید سالانه ۲.۵ میلیون نهال طی چهار سال اجرای این طرح ملی در مجموع ۱۰ میلیون اصله نهال تولید و عرضه کند که با تلاش مسوولان و همکاران ما در منابع طبیعی استان در سال اول تولید استان ۵۰۰هزار اصله بیشتر از تعهد انجام شده رقم خورد.
مرادی حقیقی با بیان اینکه نهالستان های استان در سال اول طرح حدود ۳ میلیون اصله نهال تولید کردند خاطرنشان کرد: با توجه به عملکرد خوب استان در تولید نهال، سهمیه استان در این طرح ملی از ۱۰ میلیون به ۱۲ میلیون اصله نهال افزایش یافت.
وی با اشاره به توفیقات این اداره کل در تولید نهال بیش از سهمیه تعهد شده در سال اول اظهار امیدواری کرد: این روند در سه سال پیش رو نیز تداوم بیابد.
مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان از آمادگی این اداره کل برای تامین نهال های مورد نیاز در استان خبر داد و گفت: انتظار می‌رود که با استفاده از روش‌های نوین در تولید و نگهداری نهال‌ها، شاهد ارتقاء کیفی بیشتری در این حوزه در استان باشیم.

25 طرح‌ منابع طبیعی استان سمنان با ۲۹۳میلیارد ریال آماده افتتاح است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اینکه بیشتر طرح‌ها به حوزه آبخیزداری و بیابان زدایی اختصاص دارد،گفت: ۲۵ طرح منابع طبیعی و آبخیزداری با صرف ۲۹۳ میلیارد ریال همزمان با هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد.
وی با اشاره به اینکه مطالعه و اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در حوضه‌های آبخیز استان سمنان با اهتمام پیگیری می‌شود، افزود: اجرای عملیات‌های سنگی- ملاتی به حجم ۳۰‌هزار و ۱۸۰ متر مکعب، عملیات بند خاکی به حجم ۷۹ هزار و ۴۳۰ مترمکعب، دیوار ساحلی به حجم ۱۸۰ متر مکعب و عملیات سنگی گابیونی به حجم ۳۷۶ متر مکعب از جمله طرح‌های آبخیزداری در استان سمنان است  .
مرادی حقیقی تصریح کرد: اجرای مرمت عملیات مکانیکی و خاکی به حجم ۱۸ هزار و ۵۸۳ متر مکعب، انجام مطالعات تفصیلی در وسعت ۱۲۳ هزار هکتار ، بذرپاشی و کپه کاری در وسعت یکهزار و ۴۸۲ هکتار، حفاظت و قرق در وسعت یکهزار و ۵۹۴ هکتار، از دیگر اقدامات در راستای حفاظت از منابع آب و خاک است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: کنترل سیل، ممانعت از فرسایش بی رویه خاک و تغذیه سفره‌های آب‌های زیر زمینی از جمله اهداف مهم برای اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

مدیریت مناطق بیابانی استان سمنان در وسعت ۱۴ هزار هکتار
مرادی حقیقی بیان کرد: مدیریت مناطق بیابانی در وسعت ۱۴ هزار هکتار، مدیریت جنگل‌های دست کاشت با نهالکاری در وسعت ۶۳۰ هکتار، مدیریت روان آب ،بذر کاری و بذرپاشی در وسعت ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار ، از جمله اقداماتی است از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و در هفته دولت امسال به بهره برداری می‌رسد.
وی در خاتمه یادآور شد: ایجاد بادشکن زنده در وسعت ۱۰۰ کیلومتر، آبیاری و مراقبت سنواتی در وسعت ۹۵۰ هکتار، اجرای عملیات پرورشی در وسعت ۱۵۰ هکتار، اجرای سامانه‌های چرایی و قرق در وسعت ۱۲۲ هزار هکتار از اراضی بیابانی استان سمنان، از دیگر طرح‌هایی است که سال ۱۴۰۰ آغاز شد و در هفته دولت امسال افتتاح می‌شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here