هرمزگان/نقش سازه های آبخیزداری در کنترل سیلاب ستودنی است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: استان هرمزگان دارای شرایط اقلیمی سخت و شکنندهای است و میزبان همیشگی سیل و خشکسالی است.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت-سیدمحمد نور موسوی ظهر با اشاره به بارندگی های اخیر افزود: بایستی به نحوی در جهت کاهش خسارت بارندگیهای سیل آسا برنامهریزی نمود تا در جهت افزایش پوشش گیاهی و تقویت سفره های آب زیرزمینی و در نهایت افزایش تولید کشاورزی و امنیت غذایی اقدام شود.
وی گفت: هرمزگان دارای ۱۷حوزه آبخيز با وسعت 10 ميليون هكتار كه حدود 30% آن در استان هاي همجوار فارس، كرمان و بوشهرقرار دارد و ميزبان سيلابهای ورودی از استانهای مذكور میباشد.
بي شك تلاش در جهت کنترل فرسایش و رسوب به خصوص در حوزه آبخیز سدهای میناب، جگین، سرنی، شمیل و نیان در شرايط اقليمي و جغرافيايي استان هرمزگان كه كم آبي مهمترين مانع توسعه اين خطه به شمار میرود از جمله مهمترين اقدامات زيربنايي در راستاي عمران، آباداني و پيشرفت استان محسوب مي گردد.
موسوی تاکید کرد: مجموعه فعاليت هاي آبخيزداري به منظور اعمال مديريت حوزه هاي آبخيز علاوه بر اهدافي چون حفاظت از عرصه هاي طبيعي، مهار سيل، كنترل فرسايش خاك و جلوگيري از پر شدن سدها و مخازن از رسوبات، مهار رواناب ها و استحصال آب و پايدار سازي منابع آبي چاهها، چشمه ها و قنوات به عنوان مهمترين نياز كشاورزان، مرتعداران، دامداران و ديگر آبخيز نشينان و بهره برداران حوزه هاي آبخيز مد نظر قرار مي گيرد.
مدیرکل منابع طبیعی استان هرمزگان خاطرنشان کرد: اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري طي سالیان گذشته پتانسيل های آبخیزداری منطقه را با اهداف فني و جامع خود هماهنگ كرده و از اين پتانسيل جهت دستيابي به اهدافی كه همان ، كنترل فرسايش و رسوب، حفظ و احياي پوشش گياهي، تامین آب کشاورزی، توسعه و تولید پایدار كشاورزی و امنیت غذایی و در نهایت عمران و آباداني منطقه میباشد استفاده نموده است و بيشترین اقدامات خود را حول محور مذكور برنامه ريزی نموده است به نحوی که بیشترین سازه های آبخیزداری در بالادست چاه های کشاورزی، قنوات، اراضی کشاورزی، چشمهسارها و مناطقی احداث شده است که تاثیر مستقیم در تولید پایدار کشاورزی، ایجاد اشتغال و امنیت غذایی به خصوص تولیدات محصولات خارج از فصل در استان هرمزگان میباشد.
موسوی افزود: در بارش اخیر که ناشی از سامانه مونسون هند بود سیلابهای بسیاری از استان های همجوار و حوزه آبخیز وارد استان شد و در برخی شهرستان ها نیز شاهد بارش های گستردهای بودیم که خوشبختانه باردیگر سازه های آبخیزداری به خوبی نقش خود را در کنترل سیلاب نشان دادند.
طی این سامانه بارشی، بیش از 900 سازه آبخیزداری آبگیری شدند که این تعداد سازه حدود ۷۰میلیون متر مکعب آب را استحصال نمودند. بیشترین تعداد سازه ها با عنایت ویژه مقام معظم رهبری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی احداث و سازه های سال ۱۴۰۰نیز از محل اعتبارات محرومیت زدایی احداث شدهاند.
لازم به توضیح است تعدادی از سازه ها با مشارکت مردم و یا توسط خیرین احداث شده که تقدیر و تشکر میشود همچنین از مجمع خیرین آبخیزدار استان هرمزگان به عنوان اولین مجمع خیرین کشور، تقدیر میشود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |