منابع طبیعی و کتابخانه های عمومی استان مرکزی تفاهمنامه همکاری امضا کردند
اداره کل منابع طبیعی و کتابخانه های عمومی استان مرکزی با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از فارس- در این نشست سکینه خاتون مهدیان پور، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی با عبدالحسین محمدی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، تفاهمنامه همکاری با هدف برگزاری برنامههای مشترک فرهنگی اجتماعی به امضا رسید.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در این نشست گفت: دغدغه ما حفظ منابع طبیعی است و تلاش میکنیم با فرهنگ سازی و آموزش از بحرانهایی نظیر خشکسالی، بیابان زایی و بحران گرد و غبار جلوگیری کنیم.
محمدی با اشاره به جذب 2 هزار و 50 همیار طبیعت در راستای حفاظت و حراست از عرصههای طبیعی و ملی در استان مرکزی گفت: جامعه هدف کتابخانههای عمومی استان میتوانند ما را در زمینه ترویج فرهنگ منابع طبیعی در بین اقشار جامعه، جلب مشارکت مردم در امر حفاظت، احیا و توسعه در منابع طبیعی، ساماندهی علاقمندان و دوستداران منابع طبیعی یاری کنند.
وی ادامه داد: بیش از 80 درصد مساحت کشور را عرصههای منابع طبیعی شامل جنگل، مرتع و بیابان تشکیل میدهد و بیش از یک میلیون خانوار به صورت مستقیم بهره بردار این منابع خدادادی هستند.
عبدالحسین محمدی گفت: این اداره کل به علت پراکندگی و وسعت زیاد عرصههای مرتعی، جنگلی و بیابانی به تنهایی قادر به حفظ و احیای منابع طبیعی نیست و این امر مستلزم مشارکت همگانی است و آموزش همیاران طبیعت با هدف تقویت سطح دانش و بهره گیری از توانمندیهای آنان از اهداف جذب همیار طبیعت در این اداره کل است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اقدام فرهنگی را تنها راه برون رفت از مشکلات بر سر راه حفاظت از منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: حضور و جذب همیار طبیعت نقش مهمی در حفاظت از عرصههای طبیعی و ملی استان و کشور به همراه دارد و استفاده از ظرفیت کتابخانههای عمومی و ترویج فرهنگ کتابخوانی در این زمینه راهگشاست.
سرپرست کتابخانههای عمومی نیز در این نشست ضمن معرفی خدمات و فعالیتهای کتابخانههای عمومی استان مرکزی گفت: منابع طبیعی کشور محدود و مربوط به تمامی نسل هاست و ما موظف هستیم زمینه ای را فراهم کنیم تا اعضاء و مراجعین کتابخانههای عمومی با شیوههای حفظ و نگهداری این ثروتهای خدادادی آشنا شوند.
مهدیان پور افزود: میتوان با ترویج کتابخوانی و معرفی منابع و کتابهای مرتبط، ضرورت حفظ و نگهداری منابع طبیعی را به نسل جدید آموزش داد.
وی ادامه داد: اجرای طرح عضویت سراسری، بخش نسخ خطی و تالار مفاخر و استفاده از پایگاههای اطلاعاتی ویژه دانشجویان و پژوهشگران از خدماتی است که همیاران طبیعت و کارکنان منابع طبیعی استان مرکزی میتوانند از آن بهره مند شوند.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی گفت: منابع علمی کتابخانهها با توجه به پیشرفتهای حاصلشده در دانش بشر، نیاز به پویایی و روزآمدسازی دارند، همچنین دسترسی اعضای کتابخانههای عمومی به اطلاعات علمی، بدون محدودیت مکانی و زمانی، حائز اهمیت است که بدین منظور، از سال گذشته دسترسی بیش از 600 کتابخانه به پایگاههای اطلاعاتی فراهم شد و در سال جدید نیز دسترسی کتابخانههای عمومی سراسر کشور به پایگاههای اطلاعاتی به شکل گستردهتری فراهم شده است.
وی افزود: دسترسی به پایگاه اطلاعاتی مگاپیپر، که مجموعهای غنی از پایگاههای اطلاعاتی تماممتن فارسی و لاتین در موضوعات مختلف دانش بشری است، تمدید شده و تمامی کتابخانههای استان مرکزی، میتوانند از منابع این پایگاهها استفاده کنند.
فعالیتهای مشترک آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی، ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقاء سطح فرهنگی افراد و خانوادههای تحت پوشش اداره کل منابع طبیعی، همکاری در زمینه ترویج فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی و تبدیل آن به معارف عمومی در بین آحاد جامعه از طریق کتابخوانی و معرفی منابع مطالعاتی مرتبط، همکاری مشترک در برگزاری کارگاههای آموزشی عمومی و تخصصی برای کارکنان و اعضای کتابخانههای عمومی در زمینههای مختلف منابع طبیعی و آبخیزداری، معرفی سامانه ملی همیاران طبیعت و آثار و برنامههای علمی، پژوهشی اداره کل منابع طبیعی به اعضا و مراجعین کتابخانه های عمومی و ارائه تسهیلات و تخفیف نیم بهاء عضویت برای کارکنان اداره کل منابع طبیعی، خانواده های آنها و اعضای سامانه همیاران طبیعت در استان مرکزی از مفاد این تفاهم نامه است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |