جلوگیری از ورود دام عشایر به مراتع اصفهان تا ۲۰ اردیبهشت‌ماه

تاریخ انتشار : 1401/01/29 - ساعت انتشار: ١٠:٣٥ - گروه خبری : اخبار استان

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه تا ۲۰ اردیبهشت موظفیم تا از ورود دام‌ها به مراتع استان جلوگیری کنیم، گفت: استان اصفهان نسبت به ورود عشایر و دام آنها به مراتع استان جلوگیری می‌کند، اما اگر دام گرسنه و در حال تلف شدن باشد، ناگزیر به اجازه و ورود دام عشایر به مراتع اصفهان هستیم.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه تا ۲۰ اردیبهشت موظفیم تا از ورود دام‌ها به مراتع استان جلوگیری کنیم، گفت: استان اصفهان نسبت به ورود عشایر و دام آنها به مراتع استان جلوگیری می‌کند، اما اگر دام گرسنه و در حال تلف شدن باشد، ناگزیر به اجازه و ورود دام عشایر به مراتع اصفهان هستیم.
حسینعلی نریمانی درباره کوچ زودهنگام عشایر به سمت استان اصفهان، اظهار کرد: طرح ملی مدیریت کوچ با هدف جلوگیری از ورود زودهنگام دامداران روستایی و عشایر به مراتع در حال انجام است.
وی با بیان اینکه حدود ۷۵ درصد دامی ورودی به مراتع استان روستایی هستند، گفت: البته این دامداران زمان ورود به مراتع را به دلیل نزدیکی مراتع به روستاهای آن‌ها رعایت می‌کنند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان همچنین با بیان اینکه ۱۵ درصد دام‌های ورودی به مراتع استان مربوط به عشایر بختیاری، قشقایی و عرب جرقویه هستند، توضیح داد: عشایر قشقایی عمدتاً از سمت سمیرم و از استان‌های بوشهر، خوزستان و فارس و همچنین عشایر بختیاری از سمت خوزستان و کهگیلویه و چهارمحال و بختیاری وارد مراتع استان می‌شوند.
وی با بیان اینکه هنگام بهار پوشش گیاهی مراتع گل می‌دهد، گفت: باید صبر کنیم تا مراتع به دلیل بارندگی، اندکی خشک‌تر شود، بنابراین اگر عشایر زودتر وارد مراتع شوند دام‌ها با گذاشتن ردپای خود بر روی مراتع، موجب فشرده شدن و فرسایش خاک می‌شود.
نریمانی ادامه داد: از سوی دیگر زمانی که عشایر زودهنگام وارد مراتع می‌شوند، گیاهان نه‌تنها بذر، بلکه بذره افشانی برای سال‌های آینده صورت نمی‌گیرد، در این شرایط با ورود زودهنگام و پیش از موعد عشایر، مراتع با چرای دام، خالی می‌شود و در عمل برای سال آینده بذرپاشی نمی‌شود و مرتع به سمت فقر و تخریب می‌رود.
وی با بیان اینکه تا ۲۰ اردیبهشت موظفیم تا از ورود دام‌ها به مراتع استان جلوگیری کنیم، اظهار کرد: متأسفانه به دلیل کم شدن بارش‌ها در سال ۱۴۰۰، دامداران به سمت مقصد مرزهای اصفهان حرکت کرده‌اند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان، بخشی از دلیل ورود زودهنگام عشایر به مراتع استان را تغییر اقلیم دانست و گفت: متأسفانه مراتع خوزستان، بوشهر و فارس همانند گذشته پوشش مناسبی را برای چرای دام نداشته و از سوی دیگر بسیاری از دامداران همانند قدیم کوچ رو نیستند و از طریق کامیون و ... دام خود را جابجا می‌کنند و بنابراین در مدت ۲۴ ساعت به اصفهان می‌رسند.
وی افزود: در این شرایط سازمان امور عشایر موظف است تا نهاده موردنیاز دام عشایر را تأمین کند تا از ورود زودهنگام عشایر به مراتع جلوگیری کند.
نریمانی با بیان اینکه اکنون در یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار از مراتع استان اصفهان طرح مدیریت کوچ اجرا می‌شود، گفت: در حال حاضر دامداران پشت مرز شهرستان سمیرم منتظر هستند، در حالیکه باید تا ۲۰ روز آینده به اصفهان می‌رسیدند و این نشان می‌دهد که در مسیر سایر استان‌ها با آنها درست برخورد نشده است.
وی البته تصریح کرد: اکنون استان اصفهان نسبت به ورود عشایر و دام آنها به مراتع استان جلوگیری می‌کند، اما اگر دام گرسنه و در حال تلف شدن باشد، ناگزیر به اجازه و ورود دام عشایر به مراتع اصفهان هستیم.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان یادآور شد: در دنیا ارزش هر هکتار مرتع ۵۳۲ دلار است که ۲۵ درصد آن ارزش علوفه‌ای مرتع بوده و بقیه آن مربوط به گرده و بذرافشانی، تلطیف هوا و جلوگیری از تخریب و نفوذ آب، سیل و ...  است، بنابراین اگر از ورود زودهنگام عشایر و دام آنها به مراتع جلوگیری نکنیم شاهد افزایش گردوغبار و سیلاب در استان خواهیم بود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here