ذخیره 342 میلیون مترمکعب آب در سازه های آبخیزداری فارس

تاریخ انتشار : 1400/11/10 - ساعت انتشار: ١٣:٥٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس گفت: هم اکنون 3 هزار سازه آبخیزداری در سطح استان فارس، 342 میلیون متر مکعب آب ذخیره کرده اند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس گفت: هم اکنون 3 هزار سازه آبخیزداری در سطح استان فارس، 342 میلیون متر مکعب آب ذخیره کرده اند.

عبدالحسن صمدنژاد گفت: در حال حاضر 3 هزار سازه آبخیزداری در سطح استان فارس، باعث نگه داشت و ذخیره 342 میلیون متر مکعب آب شده اند.

وی با بیان این که از 10.2 میلیون هکتار زمین های منابع طبیعی و ملی استان، طرح مطالعاتی آبخیزداری 2.9 میلیون هکتار آن به اتمام رسیده است، اظهار کرد: این میزان کمتر از 20 درصد زمین های منابع طبیعی فارس است و اجرای طرح‌های مطالعاتی باقی مانده، در گرو تامین 40 هزار میلیارد ریالی اعتبار است.

وی گفت: با توجه به وضعیت اعتباری دولت در چند سال گذشته و کمبود نقدینگی، تامین چنین اعتبار کلانی برای این طرح ها به تنهایی از سوی دولت امکان‌پذیر نیست و رویکرد ما استفاده از مشارکت‌های مردمی است.

این مسئول یادآور شد: تورم بر افزایش هزینه‌های تمام شده طرح‌های آبخیزداری اثرات زیاد‌ی گذاشته به گونه‌ای که فهرست بهای اجرای این طرح‌ها امسال نسبت به سال گذشته 2 برابر شده است.

صمدنژاد با تاکید بر این که اجرای چنین طرح‌هایی از همه لحاظ به نفع مردم مناطق مختلف است، اظهارداشت: تغذیه چاه‌ها از جمله مزایای مشارکت‌ کشاورزان هر منطقه است که از صرف هزینه‌های گزاف برای کف شکنی و جابجایی چاه‌ها جلوگیری می‌شود.

او به مزایای و فواید چشمگیر اجرای طرح های آبخیزداری برای حفاظت و بهبود منابع آبی و خاکی استان اشاره کرد و گفت: کنترل فرسایش و رسوب، جلوگیری از انتقال رسوبات به مخزن سد‌ها برای حفظ عمر مفید آن ها، کمک به تغذیه آبخوان و بهبود منابع آب‌های زیر زمینی به لحاظ کمی و کیفی، کمک به حفظ پوشش گیاهی و توسعه آن، کنترل روان آب‌ها و کاهش خطرات سیلاب‌های فصلی و موسمی استان، کاهش اثرات نامطلوب پدیده خشکسالی، حفظ و توسعه پایدار اشتغال آبخیزنشینان بخشی از اثرات اجرای این طرح ها است که تا سال‌های متماد‌ی اثر مثبت آن ملموس است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس ادامه داد: اجرای طرح‌های آبخیزداری در حوزه‌های بدون سد نیز موجب کنترل سیلاب‌های موسمی و فصلی، کاهش اثرات نامطلوب خشکسالی ها، کمک به تغذیه آبخوان ها، بهبود کمی و کیفی منابع آبی، کنترل سرشاخه‌های شیرین قبل از برخورد با آب‌های شور و گنبد‌های نمکی می‌شود.

صمدنژاد تصریح کرد: با توجه به این که طرح‌های آبخیزداری تنها راه جلوگیری از بروز سیلاب، کسری آب زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک در عرصه‌های ملی و منابع طبیعی است بنابراین با توجه به اثر بخشی آن، تقاضای مردم برای اجرای این طرح ها به صورت تصاعد‌ی بالا رفته است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here