بازدید رییس سازمان جنگل ها از مناطق سیل زده جنوب کرمان
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور روز چهارشنبه در بازدید از مناطق سیلزده جنوب کرمان با اشاره به اجرای پروژههای آبخیزداری در این منطقه گفت: طی بارندگیهای اخیر از ۴۰۰ میلیون متر مکعب سیلاب، ۲۰۰ میلیون متر مکعب آن توسط اقدامات آبخیزداری کنترل و از سیلاب مخرب جلوگیری شد.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور روز چهارشنبه در بازدید از مناطق سیلزده جنوب کرمان با اشاره به اجرای پروژههای آبخیزداری در این منطقه گفت: طی بارندگیهای اخیر از ۴۰۰ میلیون متر مکعب سیلاب، ۲۰۰ میلیون متر مکعب آن توسط اقدامات آبخیزداری کنترل و از سیلاب مخرب جلوگیری شد.
مسعود منصور افزود: در بارندگیهای اخیر قریب به ۷۰ میلیون متر مکعب آب را در پشت بندها ذخیره شد که میتوانیم از آن استفاده کنیم.
به گفته او پژوهشها نشان میدهد که ۷۰ درصد خسارت سیلاب در مکانهایی که پروژه آبخیزداری اجرا شده کاهش پیدا می.کند
منصور اضافه کرد: ما در استانهایی که مانند استان کرمان این مشکل را دارند سیاست افزایش عملیات آبخیزداری را داریم.
** اختصاص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای عملیات آبخیزداری در جنوب کرمان
او افزود: ما اعتباری بالغ بر ۱۷۰ میلیارد تومان را در حوضه آبخیزداری جنوب استان کرمان در نظر گرفتهایم و تا پایان سال بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از عرصه استان مشمول عملیات آبخیزداری میشود.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به جبران خسارتهای ناشی از سیل از سوی دولت گفت: پیشنهاد ما این است که بخشی از این اعتبارات در بخش آبخیزداری هزینه شود و از دولت تقاضا داریم در آستانه بودجه ۱۴۰۱ سازمان را در حوضه آبخیزداری تقویت کند.
** با انجام آبخیزداری 750 میلیون متر مکعب آب پشت بندها ذخیره شد
او ادامه داد: ۸ استان در دیماه درگیر سیلاب شدند که در مجموع ۴۹۱۶ متر مکعب روان آب داشتیم. در این حوضه ها ۲۵ الی ۳۰ درصد عملیات آبخیزداری انجام داده بودیم که قریب به ۲۰۰۰ میلیون مترمکعب آب را کنترل و ۷۵۰ میلیون متر مکعب آب پشت بندها ذخیره کردیم.
به گفته منصور برای حفظ آب و خاک باید ۳ مقوله آب، خاک و پوشش گیاهی مدیریت شود و رمز کارایی آبخیزداری در این است که همزمان این مقولهها اثربخشی داشته باشند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اجرای ۲ پویش سراسری در سال جاری گفت: اولین رویداد، بذرکاری برای احیای زاگرس بود که ۴۰ درصد چرخه آب شیرین کشور را زاگرس تامین میکند.
او افزود: پویش دیگری که درحال اجرا است کاشت نهال به یاد هر شهید است که با کمک ۷۰ دستگاه اجرایی از جوار حرم مطهر امام رضا آغاز شد تا پایان سال ادامه دارد و قرار است تا سال ۱۴۱۴ تکرار شود.
منصور اضافه کرد: همچنین ۵۱۵ میلیون نهال کاشته شود که این علاوه بر برنامه هایی است که سازمان دارد.
به گفته او زارعت ۴۰ هزار هکتار چوب و جنگلکاری اقتصادی ۱۵ هزار هکتار در دستور کار است که با گونههای مختلف انجام میشود.
منصور در خصوص تالاب جازموریان نیز گفت: این تالاب مسئولیت بین بخشی دارد و پیشنهاد من این است که با محوریت محیطزیست همهی دستگاهها کمک کنند و یک برنامه ملی پیشبینی شود.
او افزود: اگر جازموریان به همین منوال پیش برود قطعا مشکل حل نمیشود و این در حوزه، وظایف منحصر سازمان جنگل ها نیست و باید همه با هم مشارکت داشته باشند تا جازموریان نجات یابد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |